30 års erfarenhet av olika fotouppdrag och böcker

En resa i tiden från mörkrummet till den digitala världen

Fotograf Bertil Hagberg

En gång på 60-talet började hans resa i Bjuvs fotoklubb och sedan dess har han inte släppt kameran ur sikte. Han har flygfoto som sin specialitet och varit flygfotograf i 27 år. Bredden i fotograferingen är dokumenterad med flera utmärkelser. Tillsammans med Annika har de drivit fotokurser i egen regi bl.a i Norra Jämtland.
Arbetet med boken om Vindelälven blev det mest omfattande med över fem års djupdykningar i det femtio mil långa området. Samverkan med lokala författare, musiker till DVD:n i boken och fotografer samt alla som berättat om sin levnadshistoria längs älven är oförglömligt.

Fotograf Annika Hagberg

Har ett långt förflutet inom fotobranschen och som grafiker med formgivning som grund. Annikas specialitet är närbild och inget i växtriket undgår hennes skarpa ögon som här med den underbara Guckoskon.
Annika har formgivit samtliga våra egna böcker samt till flera av företagets kunder. Sitt konstnärliga bildspråk visas i den senaste utställningen 30 år genom kameralinsen, hennes bilder ger där ett uttryck av tulpaners dans i sitt vissna tillstånd.
11 böcker utgivna på egna förlaget Sesamphoto
har det blivit sedan 1997 med en total upplaga på ca 73.000 böcker.
Med vingar längs Vindelälven är den största och mest omfattande boken på två språk och utkom 2015.
Utgivningen av böcker började med Svenska Omvägar som ledde oss till Vindelälven under 1990 talet och utkom 1997.
Den första flygfotoboken handlade om landskapet Skåne 2005 och i rask takt därefter kom Helsingborg från ovan, Landskrona Ven från ovan, Kullabygden från oven, Bjäre, Ängelholm och Båstad från ovan, Söderåsbygden från ovan och Örkelljungabygden från ovan. 2018 utkom Bondens konst - Jordens poesi.
Fotograferingen till alla böcker har resulterat i 3 stora utomhusutställningar.
Skåne - lika grant från ovan, Helsingborg från ovan samt Svenska Omvägar – Swedish Detours som visade Sveriges 25 landskap och då naturligtvis Vindelälven för Västerbotten.

En bild säger mer än tusen ord

Ett ordspråk som vi känner gäller än


                     Partners 

Kontakta oss

Vår information

 

+46 705 171948

info@vindelfoto.se

Vindelfoto

Karlsgårdsvägen 22

922 32 VindelnDin information

© Copyright www.vindelfoto.se